Última actualización desembre 9th, 2019 6:19 PM
El 5è Symposium Mediterranean Malvasias reflexiona, avui i demà, sobre l’estat actual i el futur de la producció del vi dolç. Durant la jornada també s’explicarà la història de la malvasia i la seva vinculació amb el món de l’art i la cultura.
L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha inaugurat aquest matí el 5è Symposium Mediterranean Malvasias, al Saló d’Or del Palau Maricel. La jornada, que se celebra avui i demà, reuneix a Sitges a representants de diverses localitats i països on es cultiva i es produeix aquesta varietat vitivinícola. En la seva intervenció Forns ha destacat la Malvasia com “un signe d’identitat pròpia, que ens diferencia de les localitats properes però que ens apropa a altres més allunyades al mapa”. Al simposi han participat ciutats i països com Itàlia, Monemvasia (Grècia) o Zagreb, Ístria i Porec (Croàcia).
La directora – gerent de Museus de Sitges, Vinyet Panyella, ha obert les ponències amb la xerrada La Malvasia en l’imaginari artístic i cultural. De l’àmbit local també participen en el simposi representants de l’INCAVI, que parlaran de la caracterització de la Malvasia de Sitges, així com de les Malvasies de Catalunya. Les persones participants podran gaudir la varietat produïda a Sitges, avui a les set de la tarda, amb el tast que impulsen el Gremi d’Hostaleria de Sitges i l’Hospital Sant Joan Baptista. L’alcalde ha valorat aquesta jornada perquè considera que “cal mantenir el prestigi nacional i internacional que mereix la Malvasia, així com mimar i potenciar totes les accions que elevin el seu estatus”.
Durant el simposi es parlarà també de la difusió de la Monemvasia pel Mediterrani, en el que es considera el primer municipi que va produir Malvasia i va ser el responsable de la seva arribada a altres indrets de la conca mediterrània. Des de l’Institut Català d’Estudis Agraris s’explicarà com la Malvasia va arribar fins Catalunya i també es donarà a conèixer la diversitat genètica de la Malvasia, de la mà de l’Academia Italiana de la Vinya.
Croàcia, productora també de Malvasia, és un altre dels països protagonistes al simposi. Representants del Zagreb, Ístria i Porec explicaran què representa, com es cultiva la Malvasia al seu país d’origen i com es gestiona la vegetació.
Una visita, demà divendres, als Museus Maricel i Cau Ferrat clourà el 5è Symposium Mediterranean Malvasias, que coincideix amb la celebració de la Setmana de la Malvasia, que té com a objectiu promoure als locals de restauració els productes elaborats als cellers de l’Hospital Sant Joan Baptista, com a maridatge de la gastronomia local.
El tiempo en Sitges
|